3-klassige basisschool De Werkhof blijkt haalbaar

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Debora Strijbos legt uit dat het schoolbestuur van Vereniging De Oorsprong de afgelopen maanden geen nieuwe besluiten heeft genomen over De Werkhof. "Wel heeft het bestuur aan de schoolleiding gevraagd om binnen de beschikbare middelen voor De Wegwijzer (moederschool) en De Werkhof (nevenvestiging), zo dicht mogelijk bij een 3-klassig schoolconcept te komen. In de eerste berekeningen lukte het al om op 4 van de 5 ochtenden met 3 klassen te draaien. De meest recente berekening van de directie laat zien dat het 3-klassig concept met middelen bestemd voor De Wegwijzer haalbaar lijkt. Dit gaat wel ten koste van de ambulante tijd voor de locatieleiding en de doorbelaste tijd voor administratie en schoolleiding van De Wegwijzer."

Dit is vorige week met een Nieuwsbrief aan de ouders van De Werkhof kenbaar gemaakt. "Direct na de meivakantie moet duidelijk zijn of het gewenste scenario ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt", zo legt Debora Strijbos uit. "In dit proces is het van belang dat de Medezeggenschapsraad (MR) van De Wegwijzer instemt met het inzetten van extra middelen voor De Werkhof."

Strijbos voegt nog toe: "Deze opzet voor het nieuwe schooljaar staat geheel los van het aantal kinderen op De Werkhof. Als het aantal van 50 leerlingen op 1 oktober 2015 niet gehaald wordt, is sluiting van de school op 1 augustus 2016 vrijwel onafwendbaar. Het schoolbestuur hoopt dat de verwachtingen van de Commissie Behoud De Werkhof voor het aantal leerlingen (51) op de komende teldatum gerealiseerd wordt. Dan is er weer hoop voor de toekomst voor het voortbestaan van de school. De meest recente cijfers zijn zeker hoopgevend, maar in absolute zin nog ruim onvoldoende."

Josje van der Wal laat namens ouders weten, enorm blij te zijn met de mogelijkheid om De Werkhof voort te zetten als een 3-klassige school. "Dit was de wens van de ouders en ook een voorwaarde om ons samen in te zetten voor het behoud van de school."

"Het belangrijkste voor dit moment is, dat er voor 1 oktober 2015 minimaal 50 leerlingen ingeschreven staan", aldus Josje van der Wal. "Nu zijn dat er 46. De werkgroep, die zich inzet voor het werven van leerlingen, doet een oproep aan eenieder die suggesties heeft, of die mensen kent die een huis wil kopen of huren in Werkhoven, om contact op te nemen via 06-14983099." (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie