Loos alarm over vertrouwelijkheid gegevens RDWI

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De bevindingen over de slechte score van de gemeente Bunnik op het punt van vertrouwelijkheid waren vanuit het ministerie ook aan de gemeenteraad toegezonden. Reden voor Nicky van der Voort (P21) - die flink was geschrokken - om dit onderwerp via raadsvragen aan de orde te stellen: "De brief wekt de indruk alsof gegevens hier helemaal niet veilig zijn. Gelukkig kregen we gister een Informatienota waaruit blijkt dat er voor het onderzoek onvoldoende stukken waren aangeleverd. Ook dat is natuurlijk niet zoals het hoort, dus dit in de toekomst graag voorkomen."

Ook Leny Visser (CDA) wilde uitleg van de wethouder, waarom de gemeente ook niet adequaat heeft gereageerd op een dergelijk verzoek van het ministerie.

Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen): "Dit is ondergebracht bij het RDWI en een medewerker van het RDWI heeft helaas niet adequaat gereageerd op het verzoek om informatie van de inspectie. Wij schrokken ook. Het gaat hier om privacy en dat vinden wij belangrijk." De wethouder gaat verder: "Het ging hier dus om het aanleveren van informatie ten behoeve van het onderzoek van het ministerie. Dat is niet gebeurd. Vandaar dat wij op alle punten negatief scoorden." Eijbersen zegt de directeur van het RDWI inmiddels excuses heeft gemaakt. En de inspectie is verzocht het onderzoek nogmaals uit te voeren - en gaat dat ook doen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie