Werkhovens Historisch Café op 9 mei

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het andere programmaonderdeel bestaat uit 3 nieuwe Werkhovense Verhalen. Dit keer gaat het om wat grotere verhalen. Centraal staan 3 mannen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Werkhoven. Ieder op zijn eigen werkterrein. Het gaat hierbij om Henk van Hal, meester Van Es en meester Jan van Rooijen.

De prijs van het nieuwe setje verhalen bedraagt dit keer geen € 5,- maar € 3,50. Toch krijgt u hiervoor maar liefst 24 pagina's. Dit is mogelijk gemaakt doordat Harry van Es de kosten voor het verhaal over zijn vader voor zijn rekening heeft genomen. De organisatie is heel blij met dit gebaar en laat bezoekers hiervan mee profiteren.

Naast de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding, kunt u ook kennis nemen van de boomstamwaterput die in 2008 bij werkzaamheden aan de bushalte bij de Beverweertseweg en de provinciale weg N229 werd aangetroffen. Deze boomstamwaterput is geconserveerd en staat nu in een donker archief van de provincie in Utrecht. De organisatie zoekt een geschikte locatie waar deze put, in een glazen vitrine, voor het publiek tentoongesteld kan worden.

De organisatie wil tijdens de bijeenkomst ook verantwoording afleggen over de 10% opbrengst van de vorig jaar gehouden rommelmarkt door de Werkhof. Van deze bijdrage wil de organisatie een blijvend aandenken realiseren. De ontwerper van dit aandenken heeft daarbij wel uw hulp nodig. Kom dus allen naar deze bijeenkomst van dit Historisch Werkhovens Café.

De bijeenkomst in Het Kwartier start om 14 uur en duurt tot 17 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De entree is gratis en de koffie staat voor u klaar. Voor de overige consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie