Verborgen parel opgepoetst tijdens NL Doet

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het Vogelnest is een natuurspeeltuin aan de Rhijnauwenselaan, aan de Utrechtse kant van het theehuis en de jeugdherberg. Bij veel Utrechters is het een bekende plek, omdat veel Utrechtse basisscholen er hun schooluitje houden. Met dat doel werd Het Vogelnest decennia geleden ook opgezet. Maar ook voor Bunnikse kinderen is het een prachtig speelparadijs. Daar wil het Vogelnest zich in het weekend meer op gaan richten.

Janny Vierbergen uit Utrecht is de drijvende kracht achter het Vogelnest. Al dertig jaar is zij verbonden aan het Vogelnest en de laatste twintig jaar deed ze alles alleen. Ze was de penningmeester, maar regelde alles. Van het busvervoer voor de kinderen, tot het onderhoud en aanschaf van nieuwe speeltoestellen. Samen met haar man Peter hield Janny het Vogelnest draaiende.

Daar komt nu verandering in. Janny schreef vorig jaar een brandbrief naar de scholen dat er nieuw bloed nodig was voor het in stand houden van het Vogelnest als speeltuin en ruimte voor goedkope dagjes uit in de natuur. "Als ik morgen onder de tram kom, is het Vogelnest ook ten dode opgeschreven. Dat wil ik niet." Haar oproep had effect. Er reageerden genoeg mensen om een nieuw bestuur te vormen. Jonge mensen, met nieuwe ideeën.

Barbe Messing is voorzitter en zit vol energie. "We willen een pluktuin aanleggen en een speelnatuurzone met modderkeuken." Afgelopen vrijdag werd tijdens NL Doet begonnen met de aanleg van een wilgentenendorp. Wethouder Jorrit Eijbersen kwam er NL Doet openen. "Deze plek verbindt Utrecht met Bunnik en we hopen dat hier in de toekomst ook veel meer Bunnikse kinderen plezier komen hebben." De komende tijd zullen we meer horen van de activiteiten die Het Vogelnest in de weekenden organiseren. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie