Zondag sleept AD voor rechter

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Zondag brengt een feitenrelaas voor de rechter - bestaande uit de correspondentie met de gemeente over de aanbesteding - waarmee de projectontwikkelaar wil aantonen dat het nooit met voorkennis de 2 Rijneiland bouwprojecten in Odijk heeft verkregen. Dat is wat het AD beweert, het blad beschuldigt een hoge ambtenaar van de gemeente.

Vervolgens legt Zondag bij het AD het verwijt neer dat er geen wederhoor is gepleegd. Tegenover 't Groentje zegt een woordvoerder van Zondag dat er nooit is gebeld, gemaild - of op enig andere wijze vanuit het AD een vraag gesteld om feiten te verifiëren.

"Verder is de hele strekking onjuist, onvolledig, suggestief en bevat die ernstige beschuldigingen. Daarom hebben we rectificatie geëist", aldus de woordvoerder. Er worden conclusies getrokken die feitelijk onjuist zijn, zo staat het in de dagvaarding.

In de dagvaarding stelt Zondag projectontwikkeling dat het bedrijf door de publicatie in het AD, reputatieschade oploopt. Het zegt momenteel mee te dingen naar diverse prijsvragen in deze regio. Zondag is geselecteerd voor 130 woningen in Odijk (waarschijnlijk wordt hier Het Burgje bedoeld, red.). Voorts ligt er de vrees dat het AD artikel als een olievlek gaat werken en dat landelijke media dit onderwerp ook gaan oppakken.

Daar het een kort geding betreft, zal er spoedig een uitspraak volgen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie