Uitgebreide Discussienota Sociaal Domein vraagt om keuzes gemeenteraad

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Input voor deze Discussienota is verzameld tijdens een thema-avond (op 19 maart) waarbij 35 mensen aanwezig waren - vanuit de gemeenteraad, de Wmo-raad, leden van de (voormalig) expertgroep Sociaal Domein, ambtenaren en de verantwoordelijk wethouder. De Discussienota is een lang verhaal en laat zich niet zo maar samenvatten (is te vinden op www.bunnik.nl).

Onderwerpen en vragen die aan de orde komen zijn: welke maatschappelijke effecten wil je met het beleid bereiken? (zoals toename van de maatschappelijke participatie, toename van de kwaliteit van leven, verhoging van de zelfredzaamheid, betere benutting van de eigen kracht en het eigen netwerk, vermindering van de sociale kwetsbaarheid, iedere jeugdige groeit gezond en veilig op).

Hoe wordt de gemeenteraad in de toekomst geïnformeerd? Hoe is het gesteld met de oprichting van het Centrum voor Elkaar, weten mensen het te vinden? (Het Centrum wil outreachend werken, dus ook aanwezig zijn bij schoolpleinen, bijeenkomsten van seniorenactiviteiten, wijkverenigingen, dorpsraad, dorpshuis.) Hoe wordt het vrijwilligerswerk ondersteund? (Via Krachtig Kromme Rijn, of Centrum voor Elkaar?) Verwacht de gemeente een tegenprestatie van een ontvanger van ontvangers van een bijstandsuitkering. Worden maatschappelijke initiatieven al dan niet gesubsidieerd? (Moet het subsidiesysteem worden herijkt, mag er meer geld heen?) Hoe wordt de positie van het Sportplatform en Cultuurplatform gezien? Hoe wordt lokaal het (preventieve) gezondheidsbeleid ingevuld? (bijv. inzetten op spelen, bewegen en sporten van een bepaalde doelgroep, zoals jongeren).

Veel belangrijke vragen dus. Voor mensen die op de publieke tribune willen plaatsnemen; het onderwerp staat van 19:30 tot 20:30 uur geagendeerd. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie