Handelsmissie burgemeester en Postillion was succes

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Na aankomst in het hotel in Shanghai om 12:30 uur was er een lunch en toen vertrok het gezelschap direct naar het hoofdkantoor van de Jin Jiang groep voor de Signing Ceromonie van 14:30 uur. Daarbij was de top van de Jin Jiang groep aanwezig, en de Nederlandse vice consul generaal. Ook was de pers uitgenodigd, met daarbij de Chinese staatstelevisie - die Erik Jan Ginjaar ook een interview afnam en de speech van de burgemeester op film zette. Wat daarvan precies is uitgezonden is niet bekend.

De burgemeester zegt 't Groentje dat hij in zijn speech heeft benadrukt dat Bunnik binnen de Utrechtse regio veel te bieden heeft. "Ik heb uitgelegd dat het hier gaat om een competitieve regio, met een hoog opgeleide bevolking en een science park. Ook benoemde ik de schitteringen van Bunnik, met zijn natuur, kastelen en forten, en het Museum Oud Amelisweerd (MOA) - en met het Waterliniemuseum, waar ze nog niet van de op de hoogte waren. Ik heb het belang van samenwerken benadrukt, door onder andere een Chinees spreekwoord aan te halen 'een boom maakt nog geen bos, een snaar nog geen muziek'." Hierna werd het contract getekend door Ginjaar en Meng. Het MOA had Erik Jan Ginjaar een cadeau meegegeven voor de Chinezen; een print van het Chinese behang, dat hij overhandigde aan de CEO dhr. Yu Meng.

s'Avonds heeft het gezelschap nog samen gedineerd, waarbij Meng aan Ginjaar vroeg om de highlights van Bunnik en omgeving in kaart te brengen, met de toezegging dat hij die verder zal verspreiden. Hans Martijn Ostendorp zegt dat alles in goede sfeer is verlopen en dat er minder cultuurverschillen lagen dan hij had verwacht. Behalve dan het wijnglas dat s'avonds bij het diner regelmatig in één teug moest worden leeggedronken - maar waarbij de burgemeester, vanwege zijn hoge positie, gelukkig zelf zijn tempo mocht bepalen. Van de stad kreeg het gezelschap verder weinig mee. Op dinsdagavond na het diner hebben ze in de haven Bund nog even wat gedronken en op woensdagochtend was er een uurtje om nog wat rond te lopen.

Erik Jan Ginjaar zegt tegen 't Groentje dat hij vooraf wel stoer heeft gedaan, ook al was het zijn eerste contract van deze omvang - en uniek in de hotelwereld. Maar dat het hem toch veel had gedaan en dat hij blij was met de steun van de burgemeester en Postillion bestuurder Thijs Merks. "Er is veel werk aan vooraf gegaan, het was mijn 5e bezoek in 6 maanden tijd. Het is heel bijzonder dat een kleine keten als Postillion met 7 hotels, een exclusief contract tekent met zo'n grote partij."

Ginjaar gaat verder: "Het was een geweldig intensieve dag, waar we met veel respect naar elkaar hebben gekeken. Bij Chinezen gaat het om de relatie, om de mensen. Het verliep fantastisch en het was alles waard." Het contract bevat de intentie om in Nederland bij de Postillion Hotels de komende 5 jaar 100.000 boekingen te doen. Ginjaar: "Dat is dermate veel, dat als dit zou lukken, ik hotelkamers te weinig heb." Het contact tussen Ginjaar en de Jin Jiang groep werd gelegd tijdens een handelsmissie in oktober 2014. "Wij waren het enige hotel in deze missie. Jin Jiang zocht een exclusieve partner en ging serieus met ons in gesprek. Ik kon mijn oren niet geloven. Twee weken later was ik op bezoek in China voor de onderhandelingen." (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie