Verborgen landgoederen worden ontdekt

Algemeen

De tocht startte bij het Dorpshuis in Odijk. Op landgoed Schadewijck werd de groep ontvangen door eigenaresse Bea Duijzer. Zij verwelkomde haar gasten en de wandeling rond Hofstede De Beug werd als bijzonder ervaren. De smalle brug in het midden van de route was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.

De groep liep door naar Blondestein, waar landheer Piet van Zijl meewandelde met zijn vrouw en uitgebreid uitleg gaf. Daar was behalve de prachtige bloeiende flora ook genoeg fauna te zien. Het bijzondere ras koeien van Van Zijl, broedende roofvogels en hazen kwamen voorbij.

De wandelaars namen pauze bij Het Burgje. Hier wordt een dagbestedingsproject uitgevoerd van Reinaerde. De medewerkers hebben maanden geleden het pad rond de boerderij vrij gemaakt, zodat er weer gewandeld kan worden. Er stond appeltaart klaar voor de groep wandelaars en Marcus en Joni Gernler schonken de koffie. Ook de kersentuin - volop in bloei - mocht geïnspecteerd worden, net als de kelder van de boerderij.

De deelnemers aan de wandeling waren enthousiast. "Het is zo vlakbij huis, maar ik wist niet dat het zo mooi was." Zij zijn nu ambassadeurs om deze wandeling door te geven aan andere Odijkers. De organisatoren waren zeer tevreden. (AC)

advertentie