College gaat alle zilverlindes Otselaan kappen

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Volgens het persbericht van de gemeente is uit stabiliteitsonderzoek gebleken dat alle bomen gekapt moeten worden. Dit omdat de kans op omvallen bij een stevige storm erg groot is. De bomenrij vormt bovendien één geheel. Dat wil zeggen dat de bomen elkaar ondersteunen. Bij het verwijderen van een deel wordt het overblijvende deel zwakker. Daarom concludeert het college met het oog op de veiligheid dat het nodig is om alle bomen aan de Otselaan te kappen.

De bomen aan de woningzijde zijn in erg slechte staat. De kans op uitvallende takken is bij deze bomen erg groot. Het college besluit daarom deze rij als eerste te kappen. De vergunningsaanvraag wordt aan het einde van de zomer ingediend. Direct na afgifte van de vergunning worden de 20 zilverlindes aan de woningzijde gekapt. De andere 40 bomen worden dit najaar, na afronding van de eventuele bezwaarprocedure, gekapt.

Voor de periode dat de kap nog niet wordt uitgevoerd, wordt onderhoudssnoei gepleegd. In het najaar wordt het herplantingsplan samen met de bewoners opgesteld, zo stelt de gemeente. In het eerst volgend plantseizoen (nov 2015-maart 2016) worden er nieuwe bomen geplant. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie