Gemeente doet niets aan grondwater Werkhoven

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De gemeente Bunnik voert al een tijdje samen met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden grondwatermetingenuit in het openbaar gebied in Werkhoven. Tevens is er een enquête gehouden onder inwoners om het inzicht te vergroten in de overlast van grondwater op particulier terrein.

De gemeente gaat niks ondernemen, vanuit het uitgangspunt dat maatregelen in het openbaar gebied in Werkhoven niets bijdragen aan het verlagen van de grondwaterstanden op particulier terrein. Dat komt door de dikke kleilaag in de ondergrond. Maatregelen dichtbij de plek van de hoge grondwaterstand hebben wél effect. Dat is de conclusie van onderzoek naar de grondwaterstanden in Werkhoven.

Uit technisch bodemonderzoek blijkt dat de aanleiding voor de hoge grondwaterstanden in de aanwezige kleilaag in de ondergrond ligt. Ook is gebleken dat maatregelen van de gemeente in het openbaar gebied, niet leiden tot een verlaging van grondwaterstanden op particulier terrein - zo laat de gemeente weten. Het grondwaterpeil kan wel dalen als bewoners dichtbij de plaats van het hoge grondwaterpeil, op eigen terrein maatregelen nemen. Uit de enquête blijkt dat sommige bewoners in Werkhoven dat ook al hebben gedaan.

De gemeente gaat inwoners van Werkhoven in september informeren over oplossingen die ze in eigen tuin of kelder kunnen uitvoeren. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie