Vragen Eikenpadplantsoen wachten op juridisch advies

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Wanneer er precies wordt gepasseerd bij de notaris voor de aangekochte gronden aan het Eikenpadplantsoen door bewoners van de Gildenring, hangt volgens de wethouder af van een paar dingen die hij nog via advocatenkantoor Tienhuis wil laten uitzoeken. Dus voor het passeren heeft hij nog geen groen licht gegeven, maar Rob Zakee verwacht wel dat dit snel kan volgen.

't Groentje wacht ook nog op antwoorden op andere inhoudelijke vragen, zoals hoe de gemeente om zal gaan met het verzoek om preventief te handhaven, dat vorige week is ingediend. Ook de vraag over het algemeen gebruiksverbod dat op de aangekochte grond ligt, en hoe de gemeente dit gaat interpreteren in de Eikenpadcase, staat nog open.

De gemeentewoordvoerder houdt het algemeen wanneer hij zegt: "Tijdens de laatste raadsvergadering heeft de wethouder aangegeven voorafgaande aan de levering eerst nog met de kopers in gesprek te willen gaan. Tevens heeft de raad uitdrukkelijk het college verzocht geen gebruik te maken van haar afwijkingsbevoegd. Op dit moment wordt onderzocht wat de mogelijke consequenties daarvan kunnen zijn. Op korte termijn hopen wij daar duidelijkheid over te krijgen. Het preventieve handhavingsverzoek is ontvangen. Daar zal de gemeente een formele reactie op geven." (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie