Bouwproject De Gaarde mogelijk snel goedgekeurd

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het project op de plek van de voormalige kerk De Gaarde op de hoek van de Camminghalaan omvat 24 appartementen voor senioren. Ontwikkelaar Nero Bunnik heeft al een bouwvergunning aangevraagd en gekregen. Maar tegen die vergunning hebben de buren ook bezwaar gemaakt. Die procedure zit nog in de beginfase.

De raadsman van de buren vroeg de Raad van State (RvSt) alvast om schorsing van het bestemmingsplan voor de bouw van het complex. Later zou de RvSt in een aparte zitting de bezwaren nog eens uitgebreid moeten bekijken. Maar de raadsman van de buren ging ermee akkoord dat die vervolgzitting achterwege blijft. Dat bespaart tijd en dan komt er snel duidelijkheid, vindt de raadsman. Die opstelling zal vooral de projectontwikkelaar tevreden stellen, want die wil snel aan de slag. En voor de gemeente is dan weer een juridische procedure afgehandeld.

Of de RvSt nog voor problemen zorgt, is zeer de vraag. Door de bouw van het complex zal er enige schaduw bij de buren ontstaan en ook enige inkijk. Maar de bezwaarmakers wonen iets verder in een naastgelegen woning. De RvSt vindt het al snel aanvaardbaar als er enige zonlichtverlies optreedt. Dat geldt ook voor verlies aan privacy, dat is volgens de RvSt normaal in een stedelijke omgeving. De uitspraak volgt over enkele weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie