Senioren worden wijzer op de tablet

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Chris Breedschoten is een van de cursisten. "Ik heb deze tablet al twee jaar. Een aantal buren hadden hem ook en vonden het erg handig. Daarom besloot ik hem ook aan te schaffen. Ik ben er alleen niet zo handig mee. Dat komt niet omdat ik de 70 gepasseerd ben, ik heb altijd al een blinde vlek gehad op het gebied van elektrische apparaten. Toen de eerste rekenmachines op de markt kwamen, kon ik alleen de basishandelingen ermee uitvoeren." Chris gebruikt de tablet vooral om te mailen en dingen op te zoeken op internet. "Ik wist al wel veel, maar tijdens de cursus ben ik ook veel tegengekomen dat ik nog niet wist."

Frans Brinkman en Diny Althues, beiden actief bij Seniorenativiteiten Bunnik, geven samen de cursus. Frans: "We wilden een dergelijke cursus gaan geven toen we hoorden dat ze er in Zeist in de bibliotheek ook mee bezig waren. Wij zaten al met de soos in de bibliotheek op dinsdagmorgen en zo is de band met de bibliotheek in Bunnik ontstaan. Al het materiaal komt van Seniorweb, via de bibliotheek. Inschrijven voor nieuwe cursussen kan daar ook."

De reden om deze cursus te geven is erg op de toekomst gericht. Frans: "Ik ben ook actief bij Unie KBO (Uie van Katholieke Bonden voor Ouderen), en die hebben als motto: 'Alle ouderen aan de tablet'. Het is de bedoeling om in de toekomst ook zaken als thuiszorg en contact met de gemeente via de tablet te regelen. Dan is het belangrijk dat ouderen er nu al goed bekend mee raken."

De cursisten denken nog niet aan dergelijke zaken om hun tablet voor te gebruiken. Tineke Mels: "Ik heb hem een half jaar geleden gekregen en gebruik hem eigenlijk alleen om contact met mijn kinderen te hebben. Het is leuk om tijdens de vakantie toch een berichtje te krijgen." Lonie Pols heeft de tablet al iets langer: "Ik kan mailen, maar als er ineens een moeilijkheid tussenkomt weet ik al snel niet meer wat ik moet doen. Tijdens deze cursus heb ik wel veel geleerd, maar het is lastiger om alles te onthouden dan toen in twintig was." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie