Dit keer moest écht alles weg

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Vorige week werd de notariële akte getekend door de Protestantse Kerk Bunnik, waarmee de kerk officieel eigendom is geworden van de ontwikkelaar en aannemer. Dus eigenlijk waren zij dit jaar gastheer van de Oranjemarkt. De laatste Oranjemarkt in De Gaarde begon vrijdagavond en liep meteen als een tierelier. Binnen een mum van tijd was de organisatie uit de kosten en kon er naar de winst gekeken worden. Het goede doel, Stichting De Brug, kan naar een mooie bijdrage uitkijken. Ook wordt er van de opbrengst een AED aangeschaft.

Omdat het afscheid van De Gaarde nu wel heel dichtbij is gekomen, is er vanuit de kerk een velletje postzegels gemaakt met een foto van het door velen geliefde gebouw. Ook werd een ansichtkaart ontworpen en een bladwijzer met een foto van het mooie glas-in-lood-raam, ontworpen door Jan Sierts. Deze artikelen waren ook te koop op de Oranjemarkt. Ze zijn te bestellen via henk.leonore.blok@gmail.com.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de spullen zoals altijd bewaakt door een groep jongeren vanuit de kerk. Zij maakten van de gelegenheid gebruik om de muren wat op te vrolijken, met mooie spreuken over De Gaarde en een aantal stripfiguren. Naast deze groep waren er nog veel meer vrijwilligers aanwezig op beide dagen voor de verkoop, de coördinatie, het draaien van het Rad van Fortuin en het verzorgen van eten en drinken. Sjaak is een van hen. "Ik doe sinds drie jaar mee. Ik sta altijd in de boekenhoek. Lekker rustig en erg leuk." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie