Aanbestedingsprocedure Burgje aangepast

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De gemeente wilde eerder 5 of 6 partijen selecteren via een meervoudige onderhandse aanbesteding. Maar na de negatieve publiciteit over aanbestedingen uit het verleden, leek het wijs om advies in te winnen - of er lessen te leren waren.Wethouder Eijbersen: "Inmiddels hebben we externe expertise ingewonnen met de vraag of we het wel goed aanpakken. Aan onze ideeën bleken haken en ogen te zitten. Wat we willen kan niet met een meervoudige onderhandse aanbesteding, maar wel met een nationale aanbesteding. Dus het moet allemaal net even wat anders." Als hierover binnenkort nader in het college is gesproken, volgt er nadere informatie richting de gemeenteraad. Aan een nationale aanbesteding kan iedereen meedoen.

Met 18 partijen wordt eerst een marktconsultatie gedaan. Dat is geen aanbesteding, maar heeft meer weg van een gesprek over de mogelijkheden die de markt voor de locatie van Het Burgje ziet. Er wordt gevraagd om een visie te formuleren binnen de gestelde randvoorwaarden: maximale opbrengst, energie neutraal en ruimtelijke kwaliteit.

Volgens de gemeente is er veel belangstelling voor deze nieuwbouwlocatie. Wekelijks melden zich 2 tot 3 nieuwe partijen - maar de gemeente gaat niet op iedereen in. Mochten zich veel partijen melden via de nationale aanbesteding, dan wordt dit met behulp van gunningscriteria en selectiecriteria teruggebracht naar een aantal van 10. Mogelijk moet er vervolgens nog worden geloot om het naar 5 of 6 partijen terug te brengen. Zij mogen een echt plan maken voor de nieuwe woonwijk. Deze criteria worden op korte termijn met de gemeenteraad besproken. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie