Jaagpad nauwelijks toegankelijk voor scootmobiel

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Mathilde Mulder rijdt graag langs de prachtige natuur van de Kromme Rijn. "Ik ga met veel plezier naar buiten. De Kromme Rijn is in elk seizoen zo mooi. We hebben een hond en maken graag een rondje naar Bunnik. Dan gaan we daar lunchen. Tot 2 jaar geleden kon dit prima. Totdat onder het spoor de reling vervangen is. Nu kan ik er niet meer door, ik kom net een paar centimeters te kort."

Ander punt van zorg is het stuk Jaagpad tussen het gemeentehuis en het kanoverhuurbedrijf. Dat noemt het echtpaar het bos. "Daar was het pad altijd al te steil en te smal. Ik durfde er niet overheen zonder dat mijn man er bij was. Nu kom ik er helemaal niet meer", zegt Mathilde. Met Dick Mulder ga ik daar even kijken en het ziet er gevaarlijk uit. Dick: "Onze hoop is, omdat dit stukje Jaagpad nog moet worden op geknapt, dat ze het iets gaan verbreden - en vooral ook recht gaan leggen. Dan heeft mijn vrouw weer een mooi ommetje met de hond."

Mathilde schat in, dat door het nieuwe laagje op het Jaagpad, ze waarschijnlijk een jaar lang niet op het pad kan rijden: "Het moet eerst nog inwateren. Het helpt als veel mensen erop lopen, en als er gras gaat groeien. Als het steviger wordt, wordt het makkelijker voor mij. Nu is het Jaagpad voor mij geen haalbare kaart, in deze staat is het veel te hobbelig."

Ook de 2 metalen hekjes aan het einde van het Jaagpad bij Beverweerd blijken een onneembare vesting. Dit punt staat niet in de brief genoemd, maar bracht het echtpaar zo'n 4 jaar geleden al ter sprake bij de gemeente. "Die wilde het hekje niet een paar centimeter verplaatsen", aldus Dick. "Vanwege de vrees dat anders brommers op het Jaagpad zouden gaan rijden."

Van veel mensen met een scootmobiel horen ze, dat die niet eens beginnen aan een tochtje over het Jaagpad. Maar het gaat hier om een inventief en sportief echtpaar. Dick en Mathilde willen graag genieten van het leven - en denken eerder in oplossingen dan in problemen. Zo hebben ze een tijd ronde balkjes meegenomen om de steile brugjes op te komen. Dick: "Dan legde ik de houtjes neer en stapte mijn vrouw even af en croste ik de scootmobiel het bruggetje op. Ik heb de gemeente ook wel eens gevraagd om me een graafmachientje uit te lenen, zodat ik bepaalde stukken zelf kon egaliseren. Maar daar wilden ze niet aan beginnen."

Het echtpaar is van mening dat de gemeente het nu goed oppakt. Dick: "Ze hebben adequaat gereageerd. We kregen keurig een brief dat het in behandeling was. Ze schrijven ons dat het stukje achter het bos wordt opgelost. We kregen het advies om Prorail te benaderen over de reling onder het spoor. Inmiddels hebben we begrepen dat de gemeente ook al met hen contact heeft gezocht."

't Groentje benaderde Prorail en de gemeente om de situatie nader uit te leggen en op te lossen. Prorail laat weten niet verantwoordelijk te zijn voor de situatie bij de spoorbrug. Eerder had de gemeente het echtpaar Mulder laten weten dat ze bij Prorail verhaal moest halen.

Hiernaast kunt u lezen wat de reactie van de gemeente is. Zoals u ziet biedt de gemeente wel een oplossing voor het stukje achter de begraafplaats - maar geen oplossing voor de problematiek van een in zijn geheel te hobbelig Jaagpad voor een scootmobielgebruiker, en ook niet voor een ontoegankelijke doorgang onder het spoor. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie