Wapenbroeders gezocht

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Ook leggen vertegenwoordigers van de Bond van Wapenbroeders elk jaar bij verschillende herdenkingen van gevallenen een bloemstukje ter herinnering aan de gesneuvelden en de inzet van militairen vandaag de dag. Dat gebeurt ook al jaren bij de 4 mei herdenking op Fort Rijnauwen.

Actieve, niet-actieve en Natresmilitairen die een herdenking willen bijwonen, kunnen zich bij een van de herdenkingen ongevraagd aansluiten. Iedereen die lid van de Bond wil worden of informatie wil hebben, kan zich wenden tot het bestuur. hetzelfde geldt voor het bijwonen van een van de bijeenkomsten in de kazerne, waarna op vertoon van een geldig legitimatiebewijs toegang op de Kromhoutkazerne verleend wordt. Ook iedereen die donateur van de vereniging wil worden, kan zich daarvoor opgeven.

Anton de Vries uit Bunnik is lid van de vereniging: "Bij verschillende gelegenheden, elk jaar weer, herdenken wij de gevallenen die hun moed en plicht getoond hebben en een blijvend voorbeeld zijn voor de samenleving. Militairen, verzetsmensen en burgers gaven hun leven voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Zij stierven voor uitbannen van geweld, voor onze veiligheid, onze welvaart en voor ons welzijn. Zij vochten letterlijk voor de rechten van de mens. Zij verdienen daarom blijvend ons diep respect."

De eerstvolgende bijeenkomst van de Bond vindt plaats op 21 april. Dit betreft een Oranjemiddag. Op 19 juni vindt de seizoenssluiting plaats en op 4 september wordt het volgende seizoen weer geopend. Op 23 oktober is er een soosmiddag en op 11 december het kerstdiner. Voor meer informatie of een overzicht van de herdenkingen waar de Bondvan Wapenboeders een bloemstuk legt, kunt u terecht bij secretaris Chris de Cocq via: chrisdecocq@kpnmail.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie