Verbazing over verkoop 'snippergroen'

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Groot was mijn verbazing toen ik in 't Groentje las dat de gemeente voornemens is een 4 meter brede strook groen van het Eikenpad te verkopen aan de aanwonende bewoners, dit in het kader van project 'Snippergroen'. Ik heb altijd begrepen dat 'snippergroen' stukjes plantsoen zijn die landschappelijk weinig toevoegen aan de openbare ruimte en onhandig gelegen zijn zodat ze relatief duur zijn in het onderhoud. Het kan dan voor de gemeente en bewoners een goed alternatief zijn om deze stukjes groen te verkopen aan eigenaars van aangrenzende woningen.

Het Eikenpad is een uniek stukje open natuur met parkachtige allure dat ook een mooie zichtlijn op buitengebied biedt en bovendien een prachtige speelplek voor de jeugd is. Met name de bewoners van de Gildering hebben zich nog niet zo lang geleden ingespannen voor het behoud van deze speelmogelijkheid door actie te voeren tegen aanleg van een fietspad over de groenstrook. En nu wordt er een 4 meter brede strook verkocht aan diezelfde bewoners, die de aangekochte grond willen afscheiden met een 2 meter hoge dichte beukenhaag. Schijnbaar is het belang van de spelende kinderen nu ineens niet zo groot meer. Dan kan men deze strook beter een bestemming als fietspad geven, dan heeft iedereen er wat aan (en blijft het een open gebied).

Ik vind dat er duidelijk twee criteria (zoals genoemd in Beleidsregels Snippergroen) worden overtreden door deze strook te benoemen als snippergroen, nl.:

- Er geen landschappelijke en ecologische bezwaren zijn;

- Het geen onevenredige nadelen oplevert voor omwonenden.

Ik vind dat er duidelijke landschappelijke bezwaren zijn en deze verkoop niet alleen onevenredige nadelen oplevert voor omwonenden, maar voor alle inwoners van Bunnik en iedereen die geniet van mooie openbare natuur i.p.v. privé tuinen afgeschermd door hoge beukenhagen. Ik begrijp werkelijk niet dat de gemeente niet inziet dat dit niet in het belang van de inwoners van Bunnik is.

Theo Sinnige

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie