Talenten uit onze regio gingen voor de Tour uit

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Jurgen de Bruin is sinds een jaar lid van wielervereniging Het Stadion in Nieuwegein. Twee keer per week doet hij mee met een trainingswedstrijd en hij traint zelf ook nog een paar keer per week. Verder doet hij de opleiding civiele techniek in Arnhem. Thijs van Zon is sinds anderhalf jaar lid van Het Stadion en zit op De Breul. In zijn vrije tijd bezorgt hij 't Groentje. Voor beide heren is het niet hun doel om professioneel wielrenner te worden, maar om een dag te doen alsof vonden ze geweldig.

Jurgen mocht zaterdag het parcours van de proloog van de Tourrenners gebruiken alsof het zijn eigen parcours was, samen met zeven andere junioren. "Het was fantastisch om daar te fietsen, met de echte Tourkleding en al dat publiek langs de hekken. Indrukwekkend. We reden achter een auto aan en ik had verwacht dat die wel rustig aan zou rijden, omdat het voor de show was. Maar het ging gewoon hard. We reden 40 kilometer per uur!"

Thijs mocht zondag de eerste en laatste dertig kilometer van de etappe naar Neeltje Jans in Zeeland rijden. "We werden eerst voorgesteld aan het publiek, dat was mooi. En in de stad was het al best druk, we reden ook onder de Dom door, met publiek. Dat was erg leuk." Na de eerste dertig kilometer werden de junioren met de auto zo'n 100 kilometer verderop gezet voor het laatste stuk. "Toen was het wel gaan regenen, dat was wat minder."

Na de happening mochten de junioren de echte proloog (Jurgen) en etappe (Thijs) bekijken vanaf de VIP-tribune. Jurgen: "We zaten precies goed, net na de finish." De komende weken zitten beide heren elke dag aan de buis gekluisterd om de hele tour te volgen. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie