Kromme Rijn Concerten

Algemeen

BUNNIK - Op zondag 26 april organiseert KRC in de inmiddels welbekende serie kamermuziekconcerten een concert om 15.00 uur in de Oude Dorpskerk aan de Kromme Rijn te Bunnik. Het ARTO ensemble, ditmaal vertegenwoordigd door Nancy Braithwaite, Prunella Pacey, Amarins Wierdsma en Rosina Fabius brengt werken ten gehore van Schubert, Brahms, Richard Strauss, Bela Bartok, Francis Poulenc en Margot Wright. Aan dit moeder/dochter concert zullen ook Sophiko Simsive, piano en Kanako Inoue, piano hun medewerking verlenen. Wij zouden zelfs van een drie generaties concert kunnen spreken, want Margot Wright is de moeder van altvioliste Prunella Pacey.

Dat wij ook deze keer vooraanstaande jonge musici kunnen horen moge blijken uit hun recente optredens. Rosina heeft de altpartij van de Mattheus passion live op TV gezongen, Amarins heeft ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Pierre Boulez zijn werk voor solo viool live bij de BBC gespeeld en Sophiko speelt deze week in Carnegie Hall.

Componisten als Schubert en Brahms behoeven voor de muziekliefhebber geen nadere toelichting, maar dat geldt niet voor Margot Wright (1911 - 2000). Zij studeerde aan de Royal Academy for Music in Londen, aanvankelijk piano (docerend en uitvoerend), later deed zij compositie bij Theo-dore Holland. Ze had groot succes met haar composities - haar Orchestral Variations is uitgevoerd onder Sir John Barbirolli - en ze was een veelbelovend componiste.

Maar met de opkomst van nieuwe muziekstijlen (12-toonstelsel), het woeden van een

wereldoorlog, en de eisen van een gezin verschoof het componeren naar vrijetijdsbesteding.

Ze bleef nog wel actief als pianiste. In de jaren 1990 vindt haar familie wat vervaagde

partituren en dochter Prunella en schoonzoon Guus Fabius met hun vrienden ontdekken dat

het verrassende composities zijn. Het publiek is het daarmee eens en de muziek wordt weer

uitgevoerd en op CD uitgebracht (Epoch). Al in de tachtig pakt zij het componeren weer op. Haar laatste compositie is het lied "Fear no more the heat o'the sun".

Alice van Rossem houdt een inleiding in de Witte Huisjes achter de kerk van 13.45 - 14.45 uur die u gratis kunt bijwonen.

Kaarten à € 20 pp kunt u vanaf 13.30 uur kopen in de Witte Huisjes of vanaf 14.30 uur in de kerk. De concertzaal gaat om 14.30 uur open! Jeugd t/m 18 jaar en studenten hebben gratis toegang!

Kadotip: geef een concertkaart! Voor verkoop en reservering bel Vera van den Brande 030 6571495 (mail: verkoop@krommerijnconcerten.nl) . Informatie over onze concerten vindt u op www.krommerijnconcerten.nl

advertentie
advertentie