Informateurs Provincie Utrecht gaan uit van huidige coalitie

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Daarnaast geven de informateurs aan om voor de komende periode de focus te leggen op uitvoering van het ingezette beleid. Maar dat wel te doen met kleine accentwijzigingen op het gebied van duurzaamheid, energietransitie en economie aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Arthur Kocken (VVD): "Voor de VVD is het goed om te zien dat er breed draagvlak is voor het in gang gezette beleid. Ik zie uit naar de gesprekken met de Provinciale Staten (PS) over de nieuwe onderwerpen en de onderhandelingen met D66, CDA en GroenLinks."

Niels Hoefnagels (D66): "Ik ben blij dat de lijn van het advies van de informateurs overeenkomt met de wensen van D66. Hierbij gaat het vooral om een aantal verschuivingen van het bestaande beleid en het advies om een beknopt coalitieakkoord op te stellen."

In het advies van de informateurs staat verder de aanbeveling om de PS te inspireren om een meer proactieve rol in te nemen en werk te maken van de betrokkenheid van inwoners, partners en bedrijven. Ook geven zij aan dat het aantal gedeputeerden op 4 kan blijven staan. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie