Ex-koper Beverweerd failliet

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Curator Nederhoed zegt dat hij momenteel onderzoek doet en dat zijn verslag ongeveer een maand in beslag zal nemen: "Er hebben zich nog geen partijen met claims gemeld, maar ik zal schuldeisers hiertoe gaan uitnodigen."

Woordvoerder Agnes Verhulst laat namens Philadelphia - de huidige eigenaar van het landgoed - weten dat zij een claim gaan neerleggen van 9 ton. Ze voegt toe dat ze hoopt dat er nog geld is.

Uit een artikel van het Financieel Dagblad valt op te maken dat er mogelijk ook een claim volgt vanuit de stichting Vrienden Vegetarisch centrum voor een bedrag van 125.000 euro.

Uit het register van Kamer van Koophandel blijkt dat het vermogen van de BV uit nooit meer dan 100 euro heeft bestaan. Dana Motek is in eigendom van de stichting Aandelenbeheer Dana Motek, waarvan de bestuurder Jesh Jokhoe is.

Ir. Willem Frans Tuininga, op wiens naam de BV tot 1 februari stond, wordt afgeschermd door zijn zoon. Deze laatste meldt aan te telefoon nergens op in te willen gaan. Dana Motek woordvoerder Nicky Jernberg neemt de telefoon niet meer op.

Volgens de woordvoerder van Philadelphia zijn er op landgoed Beverweerd de afgelopen maanden geen toestanden meer geweest. Tijdens de afrondingsfase van de koop was er sprake van intimidatie, brandstichting en volgde er zelfs een bommelding. Momenteel is de beveiliging van het landgoed naar een meer bescheiden niveau teruggebracht. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie