Fans genieten van wielerkopstukken

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Hans Nap: "Ik was verbaasd over de grote benaderbaarheid van de renners. Ik wandelde rond en voelde mezelf een VIP tussen de materiaalwagens en de bussen. Ik groette hier en daar een mecanicien en knoopte een praatje aan met een aantal coureurs. Zo kwam Bauke Mollema net terug van een trainingsrit."

Hans kwam bekenden tegen, zo ook wethouder Rob Zakee, ook fanatiek wielerliefhebber. Hans: "Likkebaardend liepen we samen tussen fietsen door waar wij alleen maar over kunnen dromen, maar wij presteren op wielergebied dan ook wel iets minder dan deze jongens."

Even na vieren gingen alle drie de ploegen de bus in om onder politie escorte naar de ploegenpresentatie in Utrecht te gaan. Hans: "Het was een mooi moment om alle renners even te zien en een aantal foto's te maken. Rob kon thuis met trots vertellen dat hij met Fabian Cancellara en Bauke Mollema op de foto is gezet. Ook liet hij geen mogelijkheid onbenut om reclame voor Bunnik te maken en het kunstproject 'De Ontsnapping' onder de aandacht van Bauke te brengen." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie