Seniorenactiviteiten slaken noodkreet over huisvesting

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Aanleiding voor de P21-vraag was een pittige brief van de stichting Senioractiviteiten aan het college en de fractievoorzitters. In de brief wordt uitgelegd hoezeer ze omhoog zitten en hoe onbegrijpelijk het is dat er voor hen geen plek is in de multifunctionele accommodatie De Kersentuin. De wanhoop is zo groot, dat ze bij wijze van spreken op het punt staan het bijltje erbij neer te leggen. De vrijwilligers organiseren 14 activiteiten, op 8 locaties. Het gaat om bezigheden zoals line Dance, bridge, koersbal, gymnastiek, sjoelen en klaverjassen.

Volgens P21 schetst de brief een situatie die hen zorgen baart. "Het mag toch niet zo zijn dat de stichting senioractiviteiten vanwege huisvestingproblemen overweegt om hun werk te staken. Wat vindt het college van deze brief en hoe is het college van plan hiermee om te gaan?"

Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen): "Ik kan me de schrik over de brief voorstellen. Binnenkort spreken we met het bestuur. Om te kijken hoe we ze kunnen bewilligen in hun zoektocht naar huisvesting. We hoeven niet per se de hoogste prijs, ook het Cursusproject heeft in De Kersentuin een schappelijke prijs gekregen." Eijbersen legt uit dat De Kersentuin inderdaad overdag moeilijk te gebruiken is vanwege de claim vanuit het onderwijs, en dat de Beheersstichting uiteindelijk beslist. De wethouder wil helpen met de zoektocht naar ruimte. "Wie weet in De Tol, of in clubhuizen die leegstaan." (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie