Hebben thuiszorg-medewerkers een verklaring goed gedrag?

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Dit na aanleiding van het Tv-programma de Monitor van 10 mei waar werd gesproken over de mishandeling van ouderen door thuiszorgmedewerkers. Hier kwam ook het bestelen van ouderen ter sprake, net als manipulaties om financiën over te laten aan thuiszorgmedewerkers. Hierdoor kunnen schrijnende situaties ontstaan, zo stelde Astrid van de Stijl.

Na een belronde met een aantal zorgaanbieders liet wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) tijdens de raadsvergadering weten dat ze elk een eigen beleid voeren, sommigen vragen een VOG, sommigen niet. "Het ligt bij de organisaties zelf wat ze hiermee doen."

Astrid van der Stijl had ook nog gevraagd of er in Bunnik gevallen van ouderenmishandeling door thuiszorgmedewerkers bekend zijn. De wethouder: "Ik ken geen gevallen, er zijn geen aangiftes over bekend. Verder wil ik nog wel opmerken dat ik ervoor wil waken dat wij als gemeente mensen met hun handen aan het bed, gaan criminaliseren. Daarnaast wil ik ook waken voor een risico-regelreflex; wat inhoudt dat wanneer zich iets voordoet, dat we er dan direct beleid op gaan maken. Dat wil ik kost wat het kost voorkomen." (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie