Bunnik college tour; de rol van geld

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Bonussen van bankdirecteuren, financiële constructies die niemand meer snapt… De laatste tijd is er grote belangstelling voor bijvoorbeeld de boeken van Joris Luyendijk (Dit kan niet waar zijn) en Thomas Piketty (Kapitaal in de 21ste eeuw). Het laat zien dat we ons steeds meer zorgen maken over de rol die geld en de financiële sector kunnen spelen.

Geld kan echter ook een andere rol spelen. Tijdens de 'Bunnik College Tour' gaat Bert Sweerts in op het helpen van mensen via microkredieten en onderlinge handel zonder afhankelijkheid van grote financiële instellingen. Hij zal inzoomen op initiatieven als Oikocredit en @nder geld van de Social Trade Organisation.

Bert Sweerts woont in Bunnik. In zijn lange carrière was hij onder andere pastor, manager en adviseur in de gezondheidszorg en werkzaam voor Oikocredit Nederland. Daarnaast is hij actief betrokken (geweest) bij diverse vredesorganisaties. Momenteel is hij ambassadeur voor Mayors for Peace (www.mayorsforpeace.org) en bestuurslid van de NVMP, Gezondheidszorg en Vredesvraagstukken (www.nvmp.org).

Wie het college wil bijwonen is welkom op zondag 17 mei in De Deel, Kampweg 2 in Bunnik, van 15 tot 17 uur. Drankjes en hapjes staan klaar. De toegang is gratis, de organisatie stelt aanmelden op prijs. Dat kan via een mail aan martiendas@dds.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie