Tessa wordt verrast met achtervolging en fotoshoot

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Bij Tessa werd een tumor ontdekt toen ze 5 was. Ze werd zes jaar behandeld en leek zo goed als gezond. Drie jaar later was het echter weer mis. In drie weken tijd kon ze ineens niet meer lopen. Er bleek een tumor in haar ruggenmerg te zitten, mogelijk veroorzaakt door de bestralingen van de eerste tumor. Tessa is vanaf haar navel verlamd en zit in een rolstoel. Ze gaat vier dagen in de week revalideren in de Hoogstraat en een halve dag in de week naar haar eigen middelbare school, het OLZ in Zeist.

De pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Tessa onder behandeling is, vonden dat zij én de rest van haar gezin wel een 'Opkikker' konden gebruiken. De dag begon met een rit richting Den Haag, onder begeleiding van de marechaussee, die de hele weg afgezet had. Aan Tessa en haar broer de taak om een misdaad met kogels en bloed in een auto op te lossen. Tessa's moeder Karin: "Tessa wil graag onderzoeker worden zoals je bij CSI ziet. Dit was dus wel aan haar besteed."

In Zandvoort deed Tessa een fotoshoot voor haar favoriete tijdschrift Girlz. In juni verschijnt de reportage in het blad. Ondertussen leefden de heren van het gezin zich uit op het circuit. Vanaf Zandvoort werd het hele gezin als in een film in sportwagens én onder politiebegeleiding als VIP's naar Hilversum vervoerd. Daar stond een helikopter voor hen klaar voor een onvergetelijke vlucht boven de provincie Utrecht.

Op het vliegveld in Hilversum stapte het gezin in een limousine, het favoriete deel van deze dag voor Tessa, waarin ze verrast worden met de aanwezigheid van het beste vriendinnetje van Tessa en de grote liefde van haar broer Martijn. Een Italiaanse thuiskok bereidde een verrukkelijk 4-gangendiner en leerde Tessa een paar fijne kneepjes van het vak. Karin: "Het was fantastisch. We zijn een week later nog steeds aan het nagenieten."

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en voor haar inkomsten afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Ondersteund door vele vrijwilligers en een samenwerkingsverband met 80 ziekenhuizen zal Stichting Opkikker in 2015 naar verwachting meer dan 2000 gezinnen 'Opkikkeren'. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie