Krijgt het mantelzorg-compliment al vorm?

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Eind november vorig jaar is er door wethouder Jorrit Eijbersen in 't Groentje een oproep richting ondernemers en bewoners gedaan, met de vraag naar ideeën om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Het was een idee van raadslid Jacqueline Sweerts (Liberalen), om een alternatief aan te dragen voor de jaarlijkse waardering van de 200 euro. Als ondernemers bijvoorbeeld bereid zijn om korting te geven, dan kan er meer met de 200 euro worden gedaan.

Het college heeft De Liberalen laten weten dat een drietal ondernemers een aanbod in natura heeft gedaan. De gemeente zegt inmiddels in overleg te zijn getreden met Krachtig Krommerijn om te kijken welke rol zij kunnen vervullen bij het mobiliseren van meer ondernemers.

Ook hebben enkele inwoners hebben zich gemeld met een idee. Zo ligt er de suggestie om een persoonlijk verjaardagkaartje te zenden aan de mantelzorger. Omdat dit nog wat aan de magere kant is, heeft het college deze vraag neergelegd bij de Wmo-raad. Op de cliëntenmiddag van de WMO-raad van vrijdag 26 juni zijn ideeën voor een individueel mantelzorgcompliment opgehaald. Op dit moment worden deze suggesties door de WMO-raad in een advies aan de gemeente verwerkt. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie