Kunst Reinaerde bij Postillion Hotel

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Bob en Donne werken bij de Wijde Doelen in Utrecht en Martijn bij Cadeaushop Het Atelier in Houten, allemaal bij locaties van Reinaerde. De stichting Het Werk Van is bezig met het vercommercialiseren van kunst van mensen met een beperking, met het oog op de krappe bekorten in deze sector. Zo ontstond de samenwerking met Reinaerde. Er is een rijdende galerij, in een klein busje, een webshops en er zijn exposities.

Donne en Bob kregen van hun begeleider de opdracht 'iets met de Domtoren en de Eiffeltoren te doen'. Die opdracht hebben ze beiden heel verschillende geïnterpreteerd. Donne werkt nu twee jaar bij de Wijde Doelen en maakte een 'Escher-achtige' beeltenis waarin de Dom en de Eiffeltoren steeds in elkaar overlopen. Donne: "Ik hoorde van de stijl Fusion, waarin twee objecten samen één worden. Dat heb ik hier gedaan."

Bob werkt al 14 jaar bij de Wijde Doelen. Hij tekende de twee torens met de punten tegen elkaar aan. Hij is wel fan van de Tour. "Zelf voetbal ik liever en ik zwem, maar ik ben met mijn ouders wel een aantal keer wezen kijken bij de Tour in Frankrijk. Zaterdag gaan we ook naar de stad." De afbeeldingen van Bob en Donne zijn ook op bekers, muispads en kussen gedrukt. Ook dat wordt allemaal verkocht, om van het geld weer goede zorg te kunnen leveren.

Vanaf vandaag komen de eerste wielerploegen aan in het Postillion Hotel. De schilderijen staan in de centrale hal en zijn ook te zien op de website van Het Werk Van. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie