Nieuw initiatief: Klassiek buitenconcert

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Rob van Warmerdam, een van de organisatoren: "Wij willen met ons buitenconcert aan de Kromme Rijn mensen uit heel Bunnik bij elkaar brengen. Eerder deden we dat met Jazz & Blues Bunnik en dit jaar voor het eerst met een licht klassiek concert. Wij en onze hoofdsponsor, Brothers Horeca Groep, denken dat het nieuwe concert die goed past in ons unieke dorp." Er is nu gekozen voor klassieke muziek. Van Warmerdam: "Klassiek is populair en een concert in de buitenlucht heeft een heel bijzondere sfeer. Het Prinsengrachtconcert bijvoorbeeld trekt veel publiek, dankzij die sfeer en natuurlijk de mooie muziek. Ook in Bunnik willen we op 14 juni zorgen voor die bijzondere, ontspannen en feestelijke zomeravondsfeer."

Rotary Club Bunnik wil er een gezellig dorpsevenement van maken, waar iedereen heen kan. Er zal ook eten en drinken zijn. "We serveren enkele eenvoudige, maar lekkere gerechten die zo geserveerd worden dat je niet aan tafel hoeft te eten. Daardoor wordt het allemaal ongedwongener, raak je makkelijk met elkaar aan de praat. Tijdens het eten speelt er - het voorprogramma - een geweldig orkestje Tuna de Ciudad de Luz (zie www.tunacl.nl ) dat op een heel aanstekelijke manier gezellige en mooie muziek brengt."

Het concert is voor de bezoekers, maar ook voor een goed doel. Warmerdam: "De Rotary organiseert al meer dan tien jaar op een zaterdagmiddag in het najaar een concert voor ouderen. Grote artiesten, zoals Willeke Alberti, Ronnie Tober, Wieteke van Dort en Anneke Grönloh, treden dan op voor de ouderen in de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede. Onder hen zijn mensen die niet veel buiten komen en voor wie zo'n concert heel bijzonder is. Ze worden zo nodig thuis opgehaald en na afloop weer thuis gebracht. Een deel van de opbrengst gaat naar het organiseren van dat concert voor ouderen."

Een ander deel gaat naar het Jeugdsportfonds. "Alle kinderen moeten kunnen sporten, ook als hun ouders het financieel niet kunnen opbrengen. Het Jeugdsportfonds zorgt in dat geval voor bijvoorbeeld sportkleren. De afgelopen jaren is het beroep op de Jeugdsportfonds, dat wij als Rotary Club Bunnik al vanaf het begin steunen, toegenomen. Het geld dat wordt opgebracht door sponsoren en publiek wordt stroomt dus direct terug naar de Bunnikse gemeenschap."

De prijs van de kaarten is bewust laag gehouden: €25,-- inclusief diner. De kaarten worden alleen in de voorverkoop verkocht en zijn te koop in Bunnik bij Albert Heijn en Hans van Ravenswaaij, in Odijk bij Primera en in Werkhoven bij Anno's Dagwinkel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie