De Schans praat bij in Het Kabinet

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Reinier Hessing, eigenaar van Het Kabinet, heette iedereen welkom en gaf een presentatie over het heden en verleden van het familiebedrijf. Zijn moeder vulde hier en daar aan. Het Kabinet startte in 1988 met kleine vestigingen in Zeist en Utrecht en heeft sinds 1992 een vestiging in Bunnik. Dat werd snel de grootste vestiging en toen de familie Hessing de trekkerzaak ernaast erbij kocht, werd de oppervlakte nog veel groter. Sinds 1997 is het ook de enige vestiging. Wat begin met voornamelijk grenen meubels is door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdig woonwarenhuis.

De leden van De Schans waren onder de indruk. Velen van hen kenden het gebouw voornamelijk van de buitenkant. Zo ook de heer Dielissen. "Ik was vroeger beheerder van het postkantoor in Bunnik. Ik woonde er ook jarenlang. Ik heb Het Kabinet wel zien veranderen door de jaren heen." Dielissen had een zeer actief leven. "Ik heb een aantal jaren betaald voetbal gespeeld. Daarna ben ik bij de post gaan werken en heb ik daarnaast voetbaltraining gegeven, ook in Bunnik en Odijk. Toen ik net met pensioen was, kreeg ik een herseninfarct en nu ben ik links verlamd. Dat is vijf jaar geleden."

Voor Dielissen is een dagje zoals naar Het Kabinet bijzonder. "Het is een uitje. Ik heb bij De Schans een vast klaverjasclubje. Ik ga ook met de Zonnebloem mee en heb andere kaartclubs. Ik heb wel nieuwe hobby's gevonden. Het is leuk om Het Kabinet eens van de andere kant te zien."

Heel toevallig kwam Reinier Hessing nog een oud-docent tegen. Een van de leden van De Schans is Martin Bouma uit Odijk. Hij was vroeger docent commerciële economie en heeft Reinier Hessing nog lesgegeven. Hessing: "Ik wist niet dat hij zou komen, ontzettend leuk om elkaar weer eens te zien." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie