Gemeente verpacht grond voor weggeefprijs

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Leny Visser bracht hierbij in dat 2 weken geleden in Bunnik door het Utrechts Landschap grond was verpacht voor 1300 euro per hectare. Leny Visser vroeg zich hierbij af waarom de gemeente niet gaat voor de hoogste bieder, zeker nu blijkt dat er een aantal gegadigden zijn. En ze wilde weten hoe hoog de pachtprijs is bij Het Burgje?

"We hanteren hier dezelfde prijs en dezelfde voorwaarden als bij andere gronden", zo zei wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen). "We trekken één lijn. Het gaat hier om een pachtperiode van korte duur, tot einde van dit jaar - dus je kunt niet investeren en er ook geen langdurige rechten aan ontlenen. We hebben een externe deskundige gevraagd en die zegt dat deze pachtprijs van 500 euro redelijk is." Om eraan toe te voegen: "Mochten de prijzen nou stijgen vanwege de stijgende lijn in de conjunctuur, dan zouden we vanaf januari eventueel voor de hoogste bieder kunnen gaan. Daarbij wil ik wel de opmerking plaatsen dat het hier maar om 7 hectare gaat, en dat het veel geld kost om zo'n procedure uit te voeren - dat doet de opbrengst dan waarschijnlijk weer teniet."

Leny Visser merkte vervolgens op dat het voorbeeld dat ze gebruikte, ook over een pachtperiode van een jaar ging, dus dat er naar haar inschatting meer mogelijk moet zijn. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie