Bunnik overweegt deelname aan Dag van de Democratie

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De fractie van De Liberalen vindt het een goed initiatief om deze dag te vieren en - naar hun idee - samen met ambtenaren, college, raad en de politieke partijen gezamenlijk georganiseerd en gevierd moeten worden. Fred Schenk: "Juist om de afstand tussen de inwoners en de politiek te verkleinen lijkt ons dit een goed initiatief."

De andere fracties lieten weten dat zij hier positief tegenover staan. Zowel Paul Heijmerink (P21) zei het zinvol te vinden om inwoners naar het gemeentehuis te halen. Dus hij wil wel mee om tafel voor een andere invulling. Leny Visser (CDA) wil best meekijken, maar ziet het niet per se gekoppeld aan een dag. "Het is belangrijk de burger bij de politiek te betrekken. Elk Open Huis is een gelegenheid om mensen binnen te halen. Wij als fractie roepen mensen actief op om in te spreken."

De burgemeester zei namens het college dat ze er in principe positief tegenover staan. "Maar ik kan niet overzien wat het vraag van de capaciteit hier in huis. Laten we samen met de fracties op korte termijn bespreken wat de bedoeling is. "Wat ons betreft blijft dit een initiatief van de raad, dat wordt gefaciliteerd door het college." (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie