Dodenherdenking op Beverweerd

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Voor genodigden is er eerder op de avond een ontvangst op Kasteel Beverweerd. Hier zijn als eregasten 17 leden van het 501 Squadron aanwezig, dat is het squadron waartoe de gevallen vliegenier Régis Charles Deleuze behoorde. Ook is Barry Hackwood van de 501 Association uitgenodigd, hij kwam twee maal eerder over voor de herdenking op de Laan van Beverweerd.

Dit gezelschap zal om 19:45 uur klaar staan voor de Stille Tocht vanaf de poort van Beverweerd. Iedereen is welkom zich hierbij aan te sluiten. Bij de gedenksteen van de vliegenier aangekomen, wordt om 19:58 uur de Last Post gespeeld door trompettist Joyce van Baak. Na de twee minuten stilte komt Vliegend Museum Seppe met een aantal kisten over de frisgroene boomtoppen van de Laan van Beverweerd scheren.

Na de volksliederen is er gelegenheid voor het leggen van de kransen en bloemen. En zullen er speeches volgen. Ook zal er een gedicht worden voorgedragen. Yvonne van den Brink, initiatiefnemer van deze jaarlijkse herdenking en voorzitter van stichting Régis Deleuze, heeft recent lezingen gegeven op basisscholen De Werkhof en De Delteyk. Hier heeft zij een gedichtenwedstrijd aan verbonden, over het thema herdenken en vrijheid. Degene die het mooiste gedicht heeft geschreven zal dit voordragen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie