Rijksrecherche vindt geen strafbare feiten in aanbestedingen Rijneiland

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Een kortgedingrechter constateerde eerder dat het verhaal in het AD niet klopte en dwong de krant tot rectificatie.

Nu er geen strafbare feiten aan de orde zijn, gaat de burgemeester ook geen vervolgonderzoek gelasten. De beschuldigingen in het AD richting een Bunnikse ambtenaar vinden hiermee ook geen grond.

De Rijksrecherche heeft de gemeente Bunnik nog wel een aanbeveling gedaan. Die luidt dat de verslaglegging en archivering kan worden verbeterd. Het kan allemaal wel wat transparanter. Het gaat bijvoorbeeld om overwegingen op ambtelijk en bestuurlijk niveau, die hebben geleid tot de keuze voor een bepaalde projectontwikkelaar - en die niet zijn gedocumenteerd. Hetzelfde geldt voor de criteria voor de beoordeling van de inschrijvingen, ook die waren in de dossiers niet terug te vinden.

Vervolgstap is dat de Rijksrecherche gaat buigen over de aanbesteding voor het scholeneiland in Odijk, die in 2007 door 't Groentje is onderzocht en waarbij - net als bij Rijneiland - de indruk is gewekt dat een bepaalde partij een voorsprong had op de andere deelnemende projectontwikkelaars. De Rijneiland aanbesteding was urgenter, zo meldde de burgemeester aan 't Groentje, vanwege de Bunnikse ambtenaar die door het AD met naam en toenaam was genoemd. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie