Wie helpt mee met Bunniks Mooiste?

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Bunniks Mooiste is de afgelopen jaren flink gegroeid en populair geworden onder hardlopers uit de hele regio. Voor de veiligheid is er een maximum aantal deelnemers gesteld van duizend. Het aantal vrijwilligers kent geen maximum, maar wel een minimum, van 80 personen. Zonder helpende handen is Bunniks Mooiste niet mogelijk.

Jan Klingen, voorzitter van Loopgroep Bunnik en organisator van Bunniks Mooiste, vertelt wat er allemaal nodig is om dit prachtevenement neer te kunnen zetten. "Met een team van acht man organiseren we het evenement. Maar op de dag zelf hebben we zeker tachtig vrijwilligers nodig. Elk jaar is het sleuren en trekken om ze te krijgen, maar in de laatste week melden zich altijd nog genoeg mensen aan."

De vrijwilligers hebben uiteenlopende taken. Klingen: "Er zijn mensen nodig om het verkeer te regelen, voor het water langs de route, het lenen van spullen en weer terugbrengen, het uitreiken van de prijzen, het inschrijven van deelnemers en het coördineren van de vrijwilligers." Ook speaker Peter Lissenberg is onderdeel van het team.

Elk jaar leert de organisatie van de gemaakte foutjes. Klingen: "Vorig jaar werd er bijvoorbeeld te vroeg gestart. Een minuutje slechts, maar toch is dat vervelend voor de mensen die net hun trui aan het uittrekken zijn of nog een banaan eten. Dit jaar gaan we weer stipt op tijd lopen." De vrijwilligers zorgen ervoor dat het evenement veilig verloopt. "We hebben te maken met duizend lopers en tweeduizend man publiek. Het is nog nooit voorgekomen, maar je wilt niet dat er iets ernstigs gebeurt."

De verkeersregelaars hebben het wel eens zwaar gehad. "Elk jaar heb je twee van die mensen die toch doorrijden, of een brommer die langs de afzettingen scheurt op het moment dat er lopers om de hoek komen. Op sommige plekken van het parcours zorgen we dat we een paar stevige verkeersregelaars hebben die het niet voor de eerste keer doen De brug bij Rhijnauwen is zo'n plek. Daar kruizen de lopers en de auto's voor het pannenkoekrestaurant elkaar. Daar moet je goed opletten."

Jan Sas is een van die stevige verkeersregelaars. Hij is gepensioneerd brigadier van de politie er werd tijdens een buurtbarbecue aangesproken door een van de bestuursleden van Bunniks Mooiste. "Dat leek me wel wat. Ik doe nu voor het derde jaar mee. Het is leuk en gezellig. Ik heb nooit te maken gehad met brutale weggebruikers. Het gebeurt wel eens dat oudere bestuurders compleet in de war raken als ze horen dat ze om moeten rijden."

De organisatie zorgt goed voor haar vrijwilligers. Ze krijgen het officiële Bunniks Mooiste 2015 T-shirt en de nodige consumpties. Draagt u Bunniks Mooiste een warm hart toe en wilt u een keer uw bijdrage leveren, met wat voor taak dan ook? Meld u dan aan via: www.bunniksmooiste.nl (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie