Verkeersexamen terug van weggeweest

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Toen vorig jaar het praktijk verkeersexamen niet geregeld kon worden, omdat vertrokken organisatoren niet vervangen werden, stond een groep ouders op. Vanuit de Camminghaschool kwam een oproep naar de andere twee lagere scholen in Bunnik, om dit toch vooral weer samen op te pakken. Marije van der Zouwen, moeder van een van de leerlingen op de Camminghaschool: "Tijdens schoolreisjes naar Utrecht blijkt hoe gevaarlijk die route kan zijn. En over een jaar moeten deze kinderen elke dag naar de middelbare school. Het verkeersexamen is gewoon hard nodig."

Financiering werd gevonden bij de provincie Utrecht. De ouders van de Camminghaschool legden contacten tussen de scholen en met Veilig Verkeer Nederland voor materialen en informatie. Een groep ouders van de Anne Frankschool nam de coördinatie van de dag zelf in handen en stelden een informatiepakketje samen voor de vrijwilligers. Twee vaders van de Barbaraschool liepen de hele route na en maakten foto's, zodat er hele goede informatie beschikbaar is voor de hulpposten, ook voor volgende jaren.

In totaal waren vrijdag 30 vrijwilligers actief. Deze mensen zijn onmisbaar. Marije: "We hebben allemaal vrijwilligers gezocht, via Facebook en via ouders. Langs de route zitten vaders, moeders, opa's oma's en zelfs een oud-wethouder. Het was gaaf om te merken hoeveel mensen op de drie scholen zich hiervoor wilden inzetten." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie