Bunnikers lopen de Nacht van de Vluchteling

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het is de zesde keer dat deze loop - georganiseerd door Stichting Vluchteling - gehouden wordt. De opbrengst gaat voor het tweede achtereenvolgende jaar naar de hulp aan Syrische vluchtelingen. Het idee is om enigszins te voelen wat vluchtelingen voelen, die 's nachts huis en haard verlaten om in het donker een heel eind te lopen. Die vergelijking gaat wat ver, aldus Joost en Bert, maar het is voor hen een manier om te laten zien dat ze solidair zijn met de slachtoffers van het conflict in Syrië en ze willen hun steentje bijdragen door geld in te zamelen.

Joost: "Vluchtelingen lopen ook vaak in het donker, maar wij worden onderweg verzorgd, krijgen bij aankomst een heerlijk ontbijt en kunnen naderhand gewoon thuis ons veilige bed weer in. Vluchtelingen weten vaak helemaal niet waar ze naartoe lopen. Er is veel onzekerheid en onveiligheid." Bert vult aan: "En wat laten ze achter? Hun familie, vrienden, huis, spullen. Dat is bij ons natuurlijk ook niet van toepassing."

Vorig jaar was Joost inclusief pauzes ruim negen uur onderweg. "De laatste tien kilometers zijn het moeilijkst. Dan moet je elkaar er echt doorheen slepen." Iedereen die Bert en Joost een steuntje in de rug wil geven, kan hen sponsoren. Op de website www.nachtvandevluchteling.nl is daar alle informatie over te vinden. Anoniem schenken kan ook. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie