21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Een 51-jarige Bunniker reed op dinsdag 12 mei kort voor middernacht in zijn BMW met 160 kilometer per uur over de A12, waar 100 is toegestaan. Van de Bunnikse bestuurder is het rijbewijs ingevorderd en wordt het proces-verbaal ingezonden.

Op dinsdag 12 mei omstreeks 17:30 uur vond een kopstaartaanrijding plaats op de N229 in Odijk ter hoogte van de kruising Burgweg/Zeisterweg. De bestuurder van een Renault Megane reed in de richting van Wijk bij Duurstede en ter hoogte van de kruising moest hij remmen voor langzaam rijdend verkeer. Het lukte echter niet om zijn auto tijdig tot stilstand te brengen, waardoor hij met de voorzijde op de achterzijde van een Mini Cooper reed.

De 40-jarige bestuurder van de Mini Cooper is naar de huisarts gegaan vanwege klachten aan haar rug. De Renault Megane moest afgesleept worden.

Op zaterdag 16 mei omstreeks 01:25 uur is er ingebroken in een woning op de Rhijnauwenselaan in Bunnik. Aan de linkerzijde van de woning is het bovenlicht van een zijraam verbroken. Vermoedelijk is dit gebeurd met tuingereedschap dat bij de woning lag. Omdat de bewoners met vakantie zijn, is het onbekend of er iets uit de woning is weggenomen.

Tussen vrijdag 1 mei en dinsdag 12 mei is er gepoogd in te breken in een hoekwoning op de IJssel de Schepperstraat in Bunnik. De dader(s) hebben gepoogd de schuifpui, gelegen op de eerste verdieping aan de achterzijde van de woning, open te breken met behulp van een schroevendraaier.

Tweemaal werd er in een auto ingebroken op dinsdag 12 mei tussen 18:00 uur en 22:00 uur. De ene stond bij restaurant Vroeg aan de Achterdijk in Bunnik. De dader heeft het raam aan de rechtervoorzijde vernield en uit de auto een tas weggenomen. De tas is korte tijd later vlakbij weer teruggevonden. Alles bleek nog in de tas te zitten. De tweede auto stond op de Rhijnauwenselaan (parkeerplaats Theehuis). De linkerachterruit werd ingeslagen en uit de kofferbak van de auto is een laptop weggenomen.

Twee Roemenen van 22 en 24 jaar oud zijn aangehouden op verdenking van diefstal van een autolader. Op maandag 11 mei omstreeks 10:30 uur werd er door een medewerker van het tankstation Texaco aan de A12 ter hoogte van Bunnik gezien dat er door twee mannen een autolader werd weggenomen. De heren stapte in een zwarte Opel Astra voorzien van Spaanse kentekenplaten. Korte tijd later kon de auto met de twee heren ter hoogte van de afslag Ede/Barneveld aan de kant gezet worden. In de auto werd de gestolen autolader aangetroffen.

De mannen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Op maandag 11 mei tussen 09:00 uur en 17:30 uur is er een witte dames Gazelle fiets weggenomen vanaf de bushalte N229/Zeisterweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie