Koeienbrug van de baan

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Allereerst spraken Groen Links, Partij voor de Dieren, SP en PvdA zich met veel kritische vragen en opmerkingen, tegen de brug uit. Vervolgens vroeg D66 om een alternatief voor de brug. Zelfs de eigen VVD fractie meende dat met dit plan teveel geld is gemoeid, en dat nut en noodzaak van de brug niet werd ingezien, waardoor ook de VVD om een alternatief voor de koeienbrug vroeg.

De Utrechtse wethouder zei dat hij goed had geluisterd, en dat hij ook de weerstand in de pers had opgemerkt, en dat hij daarom had besloten naar een alternatief te gaan zoeken. Dat zal geen andere brug zijn, want voor koeien zijn deze zwaarte en hoogte nu eenmaal nodig. Intussen is de subsidietermijn met een jaar opgerekt, zo meldde Geldof, dus dat geeft meer tijd. De subsidie bleek ook niet speciaal voor de brug te zijn afgegeven, maar voor de uitvoering van de Toekomstvisie.

Wethouder Kees Geldof zei dat de gemeente Utrecht geen juridische verplichting heeft richting de boer om de brug aan te leggen. Op korte termijn gaat hij met alle betrokkenen spreken, in elk geval met de boer. En waar nodig met de Ruimtelijk adviseur, de gemeente Bunnik of de provincie. Hij beloofde ook de Utrechtse gemeenteraad eerst te informeren voor hij nadere stappen zet. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie