50-dingen boek wint brons in finale Kern met Pit

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Op zaterdag 28 maart namen de mensen van Stichting Buitenmakelaar namens de provincie Utrecht deel aan de landelijke finale van Kern met Pit. In januari dit jaar wonnen zij al de Utrechtse finale. Daarmee werd het 50-dingen boek één van de twaalf deelnemers aan de landelijke wedstrijd. Onder de 12 deelnemers waren drie prijzen te verdelen van € 3.000, € 2.000 en € 1.000. De eerste prijs werd gewonnen door een buurthonk annex bibliotheek die gehuisvest werd in een leegstaande voetbalkantine in Rietmolen (Gelderland). De tweede prijs ging naar de natuurspeeltuin van een Drentse basisschool.

De mensen van Buitenmakelaar zijn blij met hun derde prijs. Hélène: "We hadden een jaar geleden niet kunnen denken dat we hier uiteindelijk zouden staan. Mede dankzij de mensen van KNHM (Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij, een organisatie die ondersteuning biedt bij ideeën van burgers)) zijn we gekomen waar we nu zijn. Zij hebben ons geholpen met juridisch advies en ook ondersteunen zij ons met de uitrol naar andere gemeenten." Ook burgemeester Ostendorp was de hele middag aanwezig. Hij was uitermate geïnspireerd door de vele lokale initiatieven in ons land, die alle gericht zijn op het verbeteren van de leefomgeving. Ostendorp leefde erg met zijn eigen afvaardiging mee, getuige de vele tweets die hij verstuurde.

Als het aantal internetstemmen hoger was geweest, was het 50-dingen boek waarschijnlijk nog hoger geëindigd. Maar dat laat de pret niet drukken. Jenny: "We hebben vandaag weer heel veel boeken verkocht en folders uitgedeeld. De kans is groot dat hier weer een aantal projecten uitrolt en dat zou mooi zijn." Voor meer informatie kijk op www.buitenmakelaar.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie