Dossiers bouwaanbestedingen liggen bij Rijksrecherche

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Deze eerste scan van de Rijksrecherche zal advies geven over de richting van mogelijk vervolgonderzoek. En of, waar, en door wie vervolgonderzoek moet worden gedaan. Burgemeester Hans Martijn Ostendorp laat weten dat in de loop van volgende week de Rijksrecherche met haar uitkomst komt.

Het CDA vraagt ook naar maatregelen van het college van B&W om per direct het vertrouwen van de inwoners en zakelijke partners van de gemeente te herstellen. Het CDA noemt dit 'klemmend' nu de gemeente op het punt staat opnieuw een gunning te doen voor het bouwen van huizen, te weten voor Het Burgje bij Odijk. Het college gaat ervanuit dat dit vertrouwen hand in hand komt met integer handelen: "Integriteit is van groot belang voor het vertrouwen van onze inwoners en ondernemers met wie de gemeente zaken doet, nu en bij toekomstige projecten. De burgemeester, vanuit zijn eigen bestuurlijke verantwoordelijkheid, en wij als college hebben de kritische signalen in de media direct uiterst serieus opgepakt."

In het artikel in 't Groentje van 11 maart onder de kop 'AD brengt dat Zondag met voorkennis kon bouwen' was nog een vraag open blijven staan, namelijk hoeveel BIMO uiteindelijk na al het gesoebat voor het scholeneiland in Odijk heeft betaald. Dat blijkt na beantwoording vanuit de gemeente 2,6 miljoen euro te zijn. Terwijl er bij de aanbesteding 4,5 miljoen gevraagd is en projectontwikkelaars zijn afgevallen omdat ze deze prijs niet konden bieden. BIMO mocht al voor een halve ton minder gaan, wat uiteindelijk dus is neergekomen op 1,9 miljoen minder. Het blijft spannend hoe het Rijksrechercheonderzoek, en mogelijk ander onafhankelijk onderzoek, over deze aanbesteding gaat oordelen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie