Valtraining voor ouderen slaat aan

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De deelnemers betalen een kleine bijdrage voor de cursus en de eerste twee lessen zijn inmiddels geweest. Mieke Hilhorst staat daarbij niet alleen. Zij krijgt hulp van Merle Verbraecken die stage loopt bij het Sporthuis Bunnik en Rogier van der Lingen, die na zijn opleiding bewegingstherapie werkervaring op doet.

Samen zien zij nu al verbeteringen, Merle: "Het is leuk om te zien dat je ziet dat een aantal mensen al veel vrijer beweegt." Voor Rogier is het leuk dat hij op deze manier aan het werk kan: "Ik help de deelnemers door stil te staan bij hun houding. Dat helpt ze om makkelijker trap te lopen of dingen op te rapen. Vaak helpt het al als mensen er zich van bewust zijn hoe ze nu dingen doen en dan geef ik tips hoe ze, door het net even anders te doen, dat gemakkelijker kunnen."

De valtraining wordt gegeven in sporthal de Lindenhof in Odijk. De Buurtsportcoach geeft deze valtraining elke donderdag tot en met 9 april en wil hierna, bij voldoende belangstelling, een nieuwe cursus starten. "Voor de huidige deelnemers gaan we kijken of we de cursus een vervolg kunnen geven in de vorm van een bewegingsactiviteit," aldus Mieke.

De doelstellingen van de valtraining zijn; minder angst om te vallen, leren een val te breken, veilig opstaan en betere mobiliteit binnen- en buitenshuis. Daarnaast krijgen mensen tips om leniger te worden. Dat men van de training een betere conditie krijgt en sociale contacten heeft met andere deelnemers telt ook nog eens mee. Kortom, een actieve, sportieve, sociale en vooral zinvolle cursus. Als u eventueel vragen heeft of mee wilt doen aan de volgende valtraining, meld dat dan via info@bunnikbeweegt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie