Wie verdient volgens u de Bronzen Uil 2015 ?

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Veel mensen zijn op de vlucht voor geweld en bedreiging in eigen land. De nood is vaak zo hoog dat ze voor veel geld in wankele bootjes hun land ontvluchten en de zee op gaan. Ook Nederland heeft te maken met de opvang van deze mensen. Elke gemeente zal dit jaar weer een aantal mensen met een vluchtelingenstatus moeten huisvesten en begeleiden. Bij de maatschappelijke- en taalbegeleiding zijn veel vrijwilligers betrokken.

De wisseltrofee (een aanvliegende bronzen uil op een sokkel) is gemaakt door de Bunnikse kunstenares Annelies Soomers. Op de sokkel staan de namen gegraveerd van hen die de afgelopen jaren de uil in hun bezit hebben gehad. De prijs wordt uitgereikt op 20 april in Het Dorpshuis te Odijk. De juryleden zijn: Henk Meerdinkveldboom, Arjen Hussem en Connie Tukker.

Het bestuur van P21 roept inwoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven op om vóór 16 maart namen aan te dragen van mensen die het verdienen vanwege hun langdurige vrijwillige inzet voor vluchtelingen de Bronzen Uil 2015 te ontvangen.

Voordrachten - graag met een beschrijving waarom u een persoon of een groep personen voor de prijs in aanmerking wilt laten komen - kunt u sturen naar: Connie Tukker, Maria van Boechoutlaan 16, 3984 PH Odijk. Email: c.tukker@ziggo.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie