Burgemeester voor Postillion Hotels op handelsreis naar China?

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Wat is het geval? Regiodirecteur Eric-Jan Ginjaar deed de uitnodiging richting de burgemeester, omdat hij in mei 2015 in China namens Postillion een belangrijk contract gaat ondertekenen. Dit gaat gepaard met een 'signing' ceremonie in Shanghai - in aanwezigheid van een aantal Chinese hoogwaardigheidsbekleders, waaronder bestuurders van de stad Shanghai en de Consul Generaal der Nederlanden. Volgens het Postillion Hotel bepaalt de Chinese traditie dat er vanuit Nederland afgevaardigden van hetzelfde niveau bij deze ceremonie aanwezig zijn. Vandaar het verzoek richting de Bunnikse burgemeester.

Het verzoek is in het college behandeld. Hierbij zijn de Gemeentewet en Gedragscode Bestuurlijke Intergiteit van de gemeente Bunnik tegen het licht gehouden. Ostendorp heeft zich niet in de discussie gemengd, dit onderwerp is de portefeuille van wethouder Jorrit Eijbersen (Economische Zaken). Overweging van het college om ja te zeggen is dat het Postillion een belangrijke werkgever in Bunnik is, dat het bedrijf actief betrokken is bij de lokale samenleving. En dat met dit contract het aantal overnachtingen in Bunnik stijgt, wat als positief wordt gezien voor de economie in de regio - en dat is van belang voor de gemeente Bunnik.

Voor de burgemeester betekent het een verblijf van 48 uur, waarvan hij 22 uur met het vliegtuig onderweg is. Het Postillion heeft voorgesteld alle kosten voor haar rekening nemen, maar raad en college overwegen deze kosten (van ongeveer 1250 euro) op het conto van de gemeente Bunnik te plaatsen - om zo weg te blijven bij integriteitsvragen zoals belangenverstrengeling. Raadsleden hebben tot 5 maart de tijd om advies uit te brengen. Op basis van deze reacties zal Hans Martijn Ostendorp voor zichzelf een besluit nemen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie