Windmolens langs de snelweg en een zonneweide bij het gemeentehuis?

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

In Nederland is een draagvlak voor duurzame energie; uit alle onderzoeken blijkt dat een overweldigende meerderheid hier voor is. Toch komt landelijk nog geen 5% van de energievoorziening uit zon, wind en andere duurzame bronnen. In Utrecht ligt het cijfer zelfs rond de 2%. Veel mensen leggen zonnepanelen op hun dak, maar dit levert meestal alleen genoeg op voor een gedeelte van het eigen stroomverbruik. En over windmolens zijn de meningen zeer verdeeld. Het is goed dat ze er zijn, maar niet in mijn buurt!

Zo'n vier windmolens zijn genoeg om alle stroom op te wekken die in de hele gemeente gebruikt wordt. De provincie Utrecht heeft locaties vastgesteld waar windmolens geplaatst kunnen worden. Geen van deze plekken ligt in de gemeente Bunnik. Is dat terecht? GroenLinks is erg benieuwd of jij als inwoner van Bunnik van mening bent dat er in jouw gemeente meer plaats moet zijn voor duurzame energie. Zijn er plekken aan te wijzen waar grote oppervlakken zonnepanelen zouden kunnen komen? En is er ergens ruimte voor windmolens?

Op de site groenlinks.bunnik.nl staat de enquête met vragen over duurzame energie. Inwoners van de gemeente kunnen de enquête vanaf woensdag 11 februari invullen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie