Bomen, steigers en hondenzwemplaatsen

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Eind januari is er een meedenkavond geweest, waarbij zo'n 25 mensen aanwezig zijn geweest. Zij zijn in twee groepen opgesplitst. De ene groep keek naar de herplant van bomen. De andere groep naar mogelijke locaties van vis- en kanosteigers en zwemplekken voor honden. De gemeente legde vooraf kort iets uit over boomsoorten. Het is belangrijk voor bomen te kiezen die op de oevers goed kunnen groeien, die goed te onderhouden en die veilig zijn - en als het even kan ook interessant voor dieren, aldus een gemeentewoordvoerder.

In de recreatiegroep is nagedacht over locaties voor steigers en hondenzwemplaatsen. Zowel kano- als visverenigingen waren hierbij vertegenwoordigd. Ook waren er hondenbezitters en inwoners die langs de Kromme Rijn wonen. Er zijn locaties bedacht voor gecombineerde kano- en vissteigers en een hondenzwemplaats. Ook over eventuele conflicten tussen verschillende soorten recreanten (zoals vissers versus hondenbezitters, of kanoërs versus aanwonenden) is uitgebreid gesproken.

De aanleg van steigers en de hondenzwemplaats moet in het voorjaar gebeuren. De plant van bomen gebeurt in het najaar omdat de bomen dan beter aanslaan. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie