Advies MR over sluiting Werkhof naar bestuur

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het ziet er naar uit dat de MR het bestuur een heel eind volgt om de school te sluiten - en dat de Werkhof verloren gaat. De MR vraagt het bestuur wel nog nader onderzoek te doen naar een school met 2 klassen. Ouders hadden dit weekend de mogelijkheid om te reageren.

Van deze ouderraadpleging is 't Groentje op de hoogte gesteld door Harrie Groeneveld, directeur van scholenvereniging De Oorsprong, waar de Werkhof onder valt. Volgens Groeneveld worden deze week indien mogelijk, knopen doorgehakt: "Als het formele MR-advies binnen is kunnen we een besluit nemen. Dat doen we eind deze week. Dat lukt alleen als de MR het eens is met ons voorgenomen besluit om de school te sluiten. Als ze nog onderzoeken willen, of ons alternatieven willen laten wegen die we niet bedacht hebben, dan gaan we dat serieus oppakken. Dus hoe meer het MR- advies afwijkt van ons besluit, hoe meer tijd we gaan nemen als bestuur voor ons besluit. We nemen de MR heel serieus en gaan een dergelijk lastig besluit niet onder tijdsdruk nemen."

Vanuit het comité Behoud Werkhof leeft de hoop dat de school kan blijven voortbestaan - desnoods dat de Werkhof wordt overgenomen door een andere scholenvereniging. Volgens hun berekeningen zou dit financieel en qua leerlingenaantallen, haalbaar moeten zijn. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie