Gemeente gaat plan Voedselbos internbespreken

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De gemeente heeft ontwikkelaar Van Wanrooij, die het Regentenkwartier grenzend aan het Zwarte Veldje ontwikkelt, opdracht gegeven om ook het Zwarte Veldje en nieuwe invulling te geven. Van Wanrooij en de gemeente hebben samen het plan gemaakt voor een grasveld met speeltoestellen. Hans Vink: "Dat in dat plan destijds niet alle belanghebbende actief betrokken zijn, is een gemiste kans, maar door de positieve opstelling van de gemeente heeft het nieuwe plan zeken een kans van slagen."

Afgelopen donderdag hadden Hans Vink en Helene Hine van de Buitenmakelaar een gesprek met de gemeente over het voedselbos op het Zwarte Veldje. Ze spraken met projectleider uitvoering en regie van de gemeente Bunnik. Hans Vink: "Het was een constructief gesprek waaruit bleek dat de gemeente, binnen de mogelijkheden, open stond voor dit mooie plan. De positieve reactie van de gemeente op het ultieme participeren van zijn inwoners gaf veel energie."

Een woordvoerder van de gemeente stelt het iets voorzichtiger: "De gemeente staat op zich positief tegenover dit initiatief, maar gaat eerst intern bespreken wat de mogelijkheden zijn. Omdat de projectontwikkelaar nu eigenaar is van de grond wordt deze ook bij dit overleg betrokken."

Hans Vink heeft inmiddels veel positieve reacties gekregen van inwoners van Bunnik. De gemeente zegt zo snel mogelijk met een reactie te komen. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie