Wat gaan we bouwen op scholeneiland Bunnik?

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

In de Discussienota die hiervoor is opgesteld passeren 6 mogelijkheden de revue. Zo heeft gezondheidscentrum De Loswal interesse getoond om nieuwbouw op het scholeneiland te plegen - voor in elk geval huisartsen, fysiotherapie en apotheek. Ander idee is het bouwen van 14 of 22 rijwoningen in de koopsector. Dit is een plan van Van Wanrooij, die momenteel het Anne Frankterrein bebouwd.

Lekstede Wonen heeft interesse in het bouwen van 36 sociale huurwoningen verdeeld over 2 appartementengebouwen. Lekstede Wonen participeert ook nog in een ander plan - samen met Warande opteren zij voor 46 eenheden voor demente bejaarden. Mitros en Amvest zien mogelijkheden voor een Gastenhuis, dat is een kleinschalige zorgvoorziening voor demente bejaarden in de vrije sectorhuur. Ook Bunninchem zou graag op het scholeneiland nieuwbouw willen realiseren, en 24 (4 maal 6) eenheden bouwen voor demente bejaarden. Dit is nodig omdat hun huidige gebouw voor een dergelijk zorgsysteem bouwkundig niet geschikt is.

De Discussienota geeft vervolgens aan wat een en ander voor Bunninchem zou betekenen. Volgens deze zorginstelling zijn 24 plaatsen voor demente ouderen voldoende - jarenlang hebben zij een stabiele wachtlijst van 2 tot 3 wachtenden. Veel mensen in Bunnik hebben weliswaar een indicatie voor meer zorg, maar omdat ze vermogend genoeg zijn lukt het om met extra hulp langer in de thuissituatie te blijven. Bunninchem heeft de gemeente laten weten dat, indien Warande 46 plaatsen zou gaan bouwen, dit serieuze concurrentie voor Bunninchem betekent. Ze ervaren het als een bedreiging voor hun voortbestaan, met risico op leegstand.

Op donderdag 26 maart krijgt de gemeenteraad dus met flinke keuzes te maken. Het wordt spannend of de bestaande kaders worden losgelaten, en hoe belangrijk de grondopbrengst wordt gevonden. Vanaf 19:30 uur bent u welkom op de publieke tribune. De Discussienota is te vinden op www.bunnik.nl. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie